Het verhaal van Kerst 2021

Al jaren viert De Nieuwe Poort op geheel eigen wijze Het Verhaal van Kerst. De eeuwenoude traditie in de hedendaagse tijd vormgegeven. En na twee jaar overgeslagen te hebben is er weer licht! We beloven je dit jaar gewoon weer opnieuw een oud verhaal, nauwkeurig analytisch én geestig uit te leggen en toe te passen op de actualiteit van ons eigen leven en de samenleving. We zijn dan ook heel erg blij dat we je dit jaar op woensdag 15 december uit mogen nodigen voor Het Verhaal van Kerst in Amsterdam! Uiteraard ben je voorafgaand van harte welkom bij ons kerstdiner.

Het programma van de avond

Het diner start om 18.00 uur in De Nieuwe Poort, aan de Claude Debussylaan 2 te Amsterdam, waarna Het Verhaal van Kerst om 20.30 uur wordt verteld in De Thomaskerk, aan de Princes Irenestraat 36, te Amsterdam.

De kosten voor het 3-gangen kerstdiner incl. koffie, thee en een glas prosecco bedragen 49,- p.p. en wordt bereid door onze social kitchen. Zo steun je tevens de sociale werkplaats die we zijn.

Het menu

Kerst is ooit begonnen als een Germaans Midwinterfeest als de dagen op het donkerst zijn, om te vieren dat de winter ons niet klein kan krijgen. Kerst stond al vroeg symbool voor nieuw licht in donkere tijden. Het bijbelse verhaal van Kerst voegt daar nog iets aan toe. Uit onverwachte hoek, en tegennatuurlijk uit de kracht van een pasgeboren hulpeloos kind, wordt een nieuwe toekomst aangereikt. Tekenen van nieuw licht als hoop in donkere tijden.

Met ons kerstmenu wisselen we donkere, warme smaken van stoofpeer, wild en chocolade af met frisse, lichte gerechten en een sprankelende bubbel.

Voor

Geroosterde tonijn met wakame salade, pijnboompitten, wasabi mayonaise en komkommer in zuur

Hoofd

Wildragout met stoofpeertje, zoete aardappelpuree en dagverse groente

Of

Gevulde aubergine met rijst en salade (vegetarisch)

Na

Chocolade kers dessert

Mocht je vragen hebben, stuur ons dan een mail naar info@denieuwepoort.org