Social Kitchen Amsterdam en Rotterdam

Wat is er te doen bij De Nieuwe Poort?

Activiteiten

Voor de een is De Nieuwe Poort een leerhuis, voor de ander een plek om vrijwilligerswerk te doen en voor weer een ander een cultuurhuis. Voor sommigen is het dat allemaal.

De activiteiten zijn onderverdeeld in drie pijlers: leren, dienen en vieren.

valentijnsdagstraatvoetbaltoernooiHet verhaal van kerst

Het verhaal van pasen

 

 

Leren
Bij ‘leren’ gaat het erom jezelf geestelijk te voeden en je geest te scherpen. Het goede van literatuur en filosofie, het liefst gelezen in groepen, is daarbij onmisbaar, evenals het luisteren naar muziek en het kijken naar kunst. Openhartige gesprekken over existentiële onderwerpen en de samenleving maken de ‘leren’ pijler compleet.

Dienen
‘Dienen’ is wat ons betreft openstaan voor anderen. Voor mensen met wie jij op het eerste gezicht weinig of niets gemeen hebt, bijvoorbeeld. Door open te staan maak je deze ontmoeting mogelijk. En kom je tot de ontdekking dat je in de kern misschien wel meer met elkaar gemeen hebt, dan dat je van elkaar verschilt. Daarom ontmoet je bij De Nieuwe Poort niet alleen de zakenmens van de Zuidas, maar ook ouderen, verstandelijk gehandicapten, bijstandsgerechtigden, allochtone jongeren en mensen die sociaal geïsoleerd zijn.

Vieren
Doorgaans hebben we geen probleem om het leven te vieren. Toch wint het aan diepgang als een borrel vooraf wordt gegaan door theater, debat, cabaret, verhalen, poëzie, jazz of klassieke muziek. In De Nieuwe Poort worden wekelijks voorstellingen, concerten en gesprekken georganiseerd voor ontspanning en verdieping. De ideale grond voor een ontmoeting.