Social Kitchen Amsterdam en Rotterdam

Voor je het weet, heb je een date!

Eenzaamheid onder ouderen is een groot maatschappelijk, maar deels verborgen probleem. Fysieke en/of financiële problemen en/of sociaal isolement maken dat er een grote groep ouderen is, die aangeeft zich alleen te voelen en weinig verbondenheid meer te ervaren met de samenleving. Daartegenover zijn er veel young professionals met een verantwoordelijke baan die daar hard voor werken, maar aangeven dat dat alleen niet zorgt voor het gevoel van voldoening. Zo ontstond het idee om eenzame ouderen en betrokken jongeren aan elkaar te koppelen. Op Valentijnsdag. Onder het motto: Voor je het weet, heb je een date! Er worden deze dag verschillende uitjes georganiseerd. Dit kan variëren van het varen door de grachten, het spelen van oud-Hollandse spelletjes tot een rondleiding op de werkplek van de young professional.

De Nieuwe Poort organiseert nu al 11 jaar dit evenement in Amsterdam en twee jaar in Rotterdam. Ieder jaar ontstaan er vrolijke, ontwapenende en ontroerende ontmoetingen op deze dag. En regelmatig duren die ontmoetingen tussen jong en oud voort tot ver na Valentijnsdag zelf. Per editie doen er in Amsterdam zo’n 300 personen, en in Rotterdam 150 personen mee aan deze liefdevolle dag.

We willen de sponsoren die ieder jaar  bijgedragen aan het grote succes,  ontzettend bedanken.


Sponsoren 2019 Amsterdam
Photo Credits – Simon Schoo
Film Credits – Max Bouten 

De dag begint met een feestelijke lunch. Na een korte kennismaking worden de matches gemaakt en vertrekken de koppels in kleine groepjes naar hun activiteit. Aan het eind van de dag komt iedereen terug naar De Nieuwe Poort voor een afsluitende borrel.

Bekijk hier de foto’s.

Sfeerimpressie van 2019 in Amsterdam:

Sfeerimpressie van 2019 in Rotterdam:

Sfeerimpressie van 2018 in Rotterdam:

Sfeerimpressie van 2018 in Amsterdam:

Sfeerimpressie van 2017 in Amsterdam: