Social Kitchen Amsterdam en Rotterdam

Al voetballend overbruggen VMBO-leerlingen en young professionals maatschappelijke verschillen. Dit jaar voor het eerst in twee steden tegelijk!
Vandaag vond Het Straatvoetbaltoernooi plaats in Amsterdam op de Zuidas én in Rotterdam op het Schouwburgplein. In Amsterdam was het dit jaar de negende editie, in Rotterdam kon men voor het eerst deelnemen aan dit sportieve evenement.

Advocaten, bankiers en consultants stonden samen op het veld met leerlingen van het Calvijn College uit Amsterdam en leerlingen van Rotterdams Vakcollege De Hef in gemengde teams. Maar liefst acht voetbalvelden werden speciaal aangelegd voor deze dag tussen de kantoortorens voor een recordaantal van 25 deelnemende teams in Amsterdam en 16 teams in Rotterdam.

Het Straatvoetbaltoernooi is een initiatief van De Nieuwe Poort. Ruben van Zwieten, initiator van De Nieuwe Poort, wil al voetballend maatschappelijke verschillen overbruggen: “Het contact met jongeren verfrist de blik van young professionals en tegelijkertijd kunnen zij de scholieren inspireren en verder helpen.” Het toernooi begint aanvankelijk wat onwennig, maar zodra de bal eenmaal rolt, ontstaan hechte teams die fanatiek strijden om de titel.

Jolanda Hogewind directeur van het Calvijn College en Selma Klinkhamer directeur van Rotterdams Vakcollege de Hef, kijken met veel plezier terug op dit jaarlijkse sportevenement. “Wij zijn blij dat wij deze middag twee werelden nader tot elkaar brengen.” 

Dit jaar is Het Straatvoetbaltoernooi in Amsterdam gewonnen door het team Stibbe met vier leerlingen van het Calvijn College. De FairPlay prijs is gegaan naar het team van NautaDutilh dat ook voor de helft uit scholieren van het Calvijn College bestond.

In Rotterdam is Het Straatvoetbaltoernooi na een spannende finale met NautaDutilh gewonnen door de maatschappelijke tak van Sparta met vier leerlingen van Rotterdams Vakcollege de Hef. 

Niet alleen op het veld komen de leerlingen en de professionals met elkaar in contact. De hele organisatie van het toernooi pakken zij samen op. En ook dit jaar zorgen zij weer voor een groot feest. Iedereen was na afloop van het toernooi welkom in De Nieuwe Poort op de Zuidas in Amsterdam en aan het Weena in Rotterdam om de sportprestaties nog eens te bespreken. 

Bekijk de foto’s