Social Kitchen Amsterdam en Rotterdam

Reza  Sardari, Freelance correspondent en voormalig politiek journalist uit Teheran, Iran. Reza heeft dit verslag en de fotografie van de avond verzorgd. 

Op woensdag 14 november schoven tien Nieuwe Nederlanders, die sinds kort een verblijfsvergunning hebben, samen met tien Jong Professionals aan bij The Table of Brotherhood. De Nieuwe Nederlanders konden zich inschrijven voor deze avond via de organisatie Refugee Talent Hub.  

Tijdens deze eerste editie van ´The Table of Brotherhood´ ontving De Nieuwe Poort werknemers van advocatenkantoren Allen & Overy en Stibbe en  consultancybureau Hieroo in haar huis. Ze werden welkom geheten door Bastiaan Meinders programmamaker van De Nieuwe Poort en Maurice Bongers van Vluchtelingenwerk Nederland. 

De inspirerende bijeenkomst begon met het bijzondere verhaal van Hoseb Assadour, een 23-jarige Syriër van Armeens-christelijke afkomst. Hoseb heeft in Syrië geneeskunde gestudeerd, echter kon hij zijn opleiding niet afronden vanwege de oorlog. Hoseb vertelde ons over zijn succesvolle integratie in Nederland. ´Nadat ik met mijn familie in 2015 naar Nederland vluchtte, ben ik begonnen met de studie Mondzorgkunde aan de HAN. Na negen maanden heb ik mijn Nederlands niveau C1 behaald.´ Hoseb gaf aan dat het voor veel nieuwkomers door de taalbarrière toch heel moeilijk is om een baan te vinden, ook al willen ze wel heel graag werken.  

Na het verhaal van Hoseb gingen we samen aan tafel waar goede gesprekken ontstonden. Jamshid Rahimi uit Afghanistan (ICT adviseur) beaamde het verhaal van Hoseb dat de taalbarrière vaak een groot probleem is voor nieuwkomers.  
 
Wij vonden het bijzonder onze bubbel te doorbreken en zo nieuwe, inspirerende mensen te ontmoeten. Hiermee zijn we weer een geweldige ervaring rijker – Judith Stuij van Hieroo 

bekijk hier de foto’s


Nieuwe Nederlanders ontmoeten graag meer werkgevers en zakenmensen om zo van elkaars wereld te leren en meer over het werkende leven te weten te komen.  
In 2019 zijn er nog een paar plekken vrij om met je bedrijf aan te sluiten, zie
hiervoor deze link en/of stuur een mail naar meinders@denieuwepoort.org 

Vanuit Hieroo werd ook een blog geschreven over deze try-out editie, deze is hier te lezen. 

Deze avond is mede mogelijk gemaakt door: