Social Kitchen Amsterdam en Rotterdam

He jij daar, doe eens een keer wat anders!
Klaar met werk, eindelijk! Je ploft thuis op de bank, zet de televisie aan, navigeert naar standje Netflix en soest een eind weg. Heerlijk! Maar stiekem weet jij ook wel; écht veel energie, dat krijg je er niet van. Daarvoor heb je iets anders nodig. Een gesprek, een nieuwe ervaring, een nieuw inzicht.

Je besluit de krant te gaan lezen. Interesse in de wereld om je heen, dat is altijd een goed idee. Je leest een artikel over vluchtelingen. Dan over jongeren die het gevoel hebben tegen muren op te lopen. Muren in een maatschappij waar jij nog nooit last van hebt gehad. Zuchtend sla je de krant dicht. Het knaagt. Heus, het knaagt en zeurt. Maar… wat kan jij eraan doen dat je meer kansen hebt gehad dan de meesten? Dat je een hoge opleiding hebt gehad en nu toevallig een goede baan hebt? En áls je er al iets aan zou kunnen doen, waar zou je dan in hemelsnaam moeten beginnen?

Goed nieuws
Wij zouden De Nieuwe Poort niet zijn, als wij je niet een lichtpuntje in de duisternis zouden schenken. Een fonkelde ster aan het firmament. Een leidend licht in de donkere nacht. 

Want met het platform Jongeren, Werk en Hoop hebben we goed nieuws. Vanaf nu kun je namelijk iets dóen met dat gevoel. Want waar jij bij vrijwilligerswerk misschien nog denkt aan het helpen oversteken van oudjes op een zebrapad, zijn er honderden initiatieven die veel beter bij je passen. En wij weten die toevallig te vinden, check deze website maar. Het enige wat jij hoeft te doen, is een avondje bootcampen te schrappen uit je agenda en je open te stellen voor iets nieuws.

Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht
Heb je een uurtje per week beschikbaar? Of ben je juist wel te porren voor een wat langduriger traject? Alles is mogelijk. En het mooie is: het kan ook nog eens gewoon in je eigen stad. En omdat wij weten dat het nu eenmaal fijner is om iets te doen wat écht bij je past, hebben wij alvast de leukste en interessantste projecten voor je geselecteerd.


‘Mauk helpt me veel met school. Als ik niet naar Mauk ga heb ik meestal een onvoldoende, als ik wel naar Mauk ga een voldoende’ Omar over zijn Big Brother Mauk

 

Niet de zoveelste vergadering
Coachen, huiswerk begeleiden of gastdocent zijn; de wereld ligt aan je voeten. Het enige wat jij hoeft te doen is te surfen naar deze
website om te lezen wat en wie er allemaal op je zitten te wachten. Zo kun je via Giving Back bijvoorbeeld een ambitieuze scholier begeleiden of via IMC Weekendschool eenmalig een gastles komen geven over jouw beroep. Een regelrechte win-winsituatie, want door jongeren vanuit jouw persoonlijke ervaring te vertellen over je baan, verbreed je hun horizon en stimuleer je hen na te denken over wat er allemaal mogelijk is. Tegelijkertijd zullen zij jou met hun nieuwsgierigheid en scherpe vragen zeker uitdagen om met een frisse blik naar je eigen leven en beroep te kijken. Wedden dat je daar meer van leert dan van de zoveelste teamvergadering?

Een dosis aandacht
Maar er is nog meer keus! Zo kun je bijvoorbeeld ook mentor worden van een kind of jongere via de stichting Big Brothers Big Sisters. Door vriendschap te sluiten met een kind dat uit een eenoudergezin komt en op of onder de armoedegrens leeft, geef je een kind een dosis positieve aandacht waar je u tegen zegt. Zo laat je zien dat het jou wél wat uitmaakt. Benieuwd naar hoe dat precies in z’n werk gaat? Lees dan
hier het verhaal van Omar en Mauk, die al vijf jaar Brothers zijn.

Grasduinen
Wij kunnen natuurlijk nog veel meer voorbeelden geven van waar jij met jouw kennis en enthousiasme tot je recht zou komen, maar we nodigen je graag uit zelf te gaan grasduinen in het aanbod. Op
deze website kun je precies aangeven in welke stad je woont, waar je interesse ligt en wanneer jij wel een hardloopavondje zou willen schrappen. Wij, alle Little Brothers & Sisters, weekendschoolgangers, scholieren en alumni kijken uit naar je komst!

ga naar de website


Het platform Jongeren, Werk en Hoop zet zich in om de kansen van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten. Dit doen we door onder andere young professionals te koppelen aan jongeren, bijvoorbeeld in de rol van mentor of coach. Hierdoor vergroot je hun wereld én die van jezelf. Waar wacht je nog op?