Social Kitchen Amsterdam en Rotterdam

Elite gezocht.. elite gevonden!

Ruben van Zwieten in gesprek met Feike Sijbesma over de vraag ‘wat is de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het bedrijfsleven? 

Naar aanleiding van het recent verschenen boek van Sander Schimmelpenninck & Ruben van Zwieten ‘Elite gezocht’ gaat Ruben in gesprek met Feike Sijbesma (CEO DSM) over de vraag ‘wat is de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het bedrijfsleven?’

Over het boek:
Elke maatschappij behoeft een goed functionerende elite. Toch lijkt er een toenemende vervreemding te zijn tussen de elites en het volk, maar ook tussen de elites onderling. Wat maakt een goede elite, en hoe zou een moderne, eenentwintigste-eeuwse elite zich moeten gedragen? In dit boek bespreken Sander Schimmelpenninck en Ruben van Zwieten aan de hand van de levens van bevoorrechte mensen de Nederlandse economische elite, die de laatste decennia dominant is geworden. Geobsedeerd door hun eigen vermogen en kinderen zijn zij vergeten wat het betekent om tot de elite te horen. Economische welvaart is gaan samenvallen met geestelijke en sociale armoede; de nieuwe  elite blijkt door haar meritocratische zelfbedrog nog erger dan de oude elite. Welke keuzes maakt de economische elite van nu, en in hoeverre kunnen die keuzes nog met de vrijblijvendheid van de afgelopen decennia begroet worden? Over vermogensverschillen en kansenongelijkheid als andermans probleem en fakkels en hooivorken als immer reëler wordende angst.

Aanmelden:

Klik hier om je aan te melden.

 

Wil je liever geen account aanmaken op eventbrite maar wel graag aanwezig zijn bij deze avond? Stuur dan een mailtje naar communicatie@denieuwepoort.org.

 

Datum: 4 april 2019
Tijd: 19.00-20.00 (inloop vanaf 18.30)
Kosten: €15,- inclusief twee drankjes

*Mocht de toegangsprijs voor u een belemmering zijn, laat het ons even weten.

 

Na de lezing is er de mogelijkheid om à la carte of een daghap voor €13,50 te eten in ons restaurant. Reserveren? Klik hier. 

Eerstvolgende evenementen

 
15 mei
19:30 - 21:30, Amsterdam

De Zeven Vette Jaren

Lees verder
 
16 mei
13:00 - 14:00, Amsterdam

Extern: Carrière Coach Café inloopspreekuur & C.V. check

Lees verder