Social Kitchen Amsterdam en Rotterdam

Generaal-Majoor b.d. dr. Pieter Cobelens, oud-directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD), is te gast in de Nieuwe Poort voor de programmareeks Filosofisch Gesprek op de Zuidas. Deze middag gaat het gesprek over nieuwe digitale dreigingen en de manier waarop overheidsinstanties, het bedrijfsleven en de individuele persoon hiermee omgaan. Cybersecurity zal in het gesprek centraal staan, ingebed in een bredere thematiek van digitalisering, globalisering en de toenemende invloed van krachtige informatiestromen op ons alledaagse leven.

Onder leiding van journalist Paul van Liempt en filosoof Ad Verbrugge gaan de staf van Centrum Ethos en studenten van de masteropleiding Filosofie van Cultuur en Bestuur (VU) met Pieter Cobelens in gesprek. Ook het publiek krijgt de gelegenheid om aan het gesprek deel te nemen

In de reeks Filosofisch Gesprek op de Zuidas worden managers, studenten en docenten die interesse hebben in de wereld van morgen bij elkaar gebracht om met elkaar het gesprek aan te gaan over prangende maatschappelijke thema’s.

Op initiatief van VU-filosofen Ad Verbrugge en Govert Buijs wordt deze reeks verzorgd.