Social Kitchen Amsterdam en Rotterdam

Filosofisch Gesprek op de Zuidas

Een decennium na de financiële crisis: in gesprek met Arnoud Boot

 

Tien jaar geleden ontplofte de bom onder het mondiale financiële systeem. Banken bleken too big too fail en moesten door overheden wereldwijd gered worden. De bankrentes maakten een historische duikvlucht en economieën kwamen tot stilstand. Ook in andere instituties, zoals universiteiten en marktautoriteiten, werd de boel flink opgeschud.

De crisis heeft er mede voor gezorgd dat economen tot op de dag van vandaag worstelen met fundamentele vragen over hun vakgebied. Financiële autoriteiten proberen na de crisis opnieuw grip te krijgen op de steeds groter wordende geldstromen die dagelijks door het financieel systeem razen.

Samen met Arnoud Boot, professor Corporate Finance en Financiële Markten (UvA) en voorzitter van de Bankraad van De Nederlandse Bank (DNB), verkennen de panelleden van Centrum Èthos (VU) – o.a. Ad Verbrugge, Govert Buijs en Gabriël van den Brink – hoe ons financieel stelsel er vandaag de dag voorstaat. Wat hebben we geleerd van de crisis? Welke nieuwe gevaren doen zich voor aan de horizon? Wat is de rol van het financieel systeem in deze tijd? De middag zal worden gepresenteerd door Paul van Liempt (BNR/RTL Z)


Het Filosofisch Gesprek op de Zuidas vormt een van de programmaonderdelen van Voor de Ommekeer (VDO) : gesprekken over een wereld in verandering.

Toegang: gratis
Aanmelden? mail naar: centrum.ethos@vu.nl / www.vu.centrumethos.nl

Eerstvolgende evenementen

 
15 mei
19:30 - 21:30, Amsterdam

De Zeven Vette Jaren

Lees verder
 
16 mei
13:00 - 14:00, Amsterdam

Extern: Carrière Coach Café inloopspreekuur & C.V. check

Lees verder