Horeca & zaalverhuur

Amsterdam & Rotterdam

Deze lezing maakt onderdeel uit van De Tafel van XII. Die deze keer open is voor iedereen.

Kosten voor deze avond bedragen €15,- dit is inclusief welkomst drankjes

18.30 borrel en inloop
19.00 start lezing

Tijdens De Tafel van XII komen vier verschillende thema’s aanbod. Bas Heijne en Hella Hueck praten over het thema: tussen technologie en zingeving. Hoe houden we de menselijke inspiratie in de machine?

Algoritmen sturen ons gedrag nu al meer dan sommigen lief is. Hoe moet dat als het Internet of Things daadwerkelijk van de grond komt? De combinatie van al die verzamelde data kan – en zal – ons leven waarschijnlijk ingrijpend beïnvloeden. De stap van een digitale assistent die met ons meedenkt naar eentje die voor ons denkt, is in een oogwenk gezet. Technologie brengt veel gemak en efficiency. Maar hoe blijft de menselijke geest gehoord in een technologische wereld? Hoe zorgen we dat niet het systeem maar die onvoorspelbare, tegenstrijdige en veranderlijke mens uitgangspunt blijft? Naarmate de machine oprukt, zal de roep om zingeving en betekenis alleen maar luider gaan klinken. Hoe brengen – en houden – wij die twee krachten bij elkaar?

Bas Heijne is een Nederlandse schrijver, vertaler en interviewer. In 1983 debuteert hij als schrijver met de roman Laatste woorden. Hij schrijft tussen 1984 en 1992 reisverhalen voor het tijdschrift De Tijd. Zijn tweede roman, Suez, verschijnt in 1992. Bas Heijne is sinds 1991 als essayist en columnist verbonden aan NRC Handelsblad. In 2008 presenteerde Heijne het televisieprogramma Zomergasten van de VPRO

Hella Hueck werkte ruim 12 jaar als verslaggever voor RTL Nieuws en is sinds 2015 freelance journaliste. Ze is presentatrice bij RTLZ, waar ze onder meer ‘Toekomstmakers’ presenteert – een programma waarin innovatie en leiderschap centraal staan. Daarnaast schrijf Hella Hueck voor media als RTLZ en Sprout over de opkomst van nieuwe technologieën en de effecten van digitalisering op ons werk en samenleving.

Aanmelden voor Hella Hueck & Bas Heijne: tussen technologie en zingeving

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Overige personen

Eerstvolgende evenementen

 
28 mrt
20:15 - 21:45, Rotterdam

Carrièrecollege

Lees verder
 
28 mrt
20:30 - 22:00, Amsterdam

Het Verhaal van Pasen door Ruben van Zwieten – Amsterdam

Lees verder