Horeca & zaalverhuur

Amsterdam & Rotterdam

Heb jij ook weleens het gevoel dat er allerlei mensen in de samenleving met een heel ander leven zijn, met wie je eigenlijk nooit contact hebt?

In dat geval ben je bij het Grote Mensen Ontmoetingsdiner op de juiste plaats. Iedere derde donderdag van de maand nodigen wij verschillende mensen zoals asielzoekers, vmbo-leerlingen uit Slotervaart, mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt, senioren, professionals en jou uit om met elkaar in gesprek te gaan.

De grote vraag die gesteld kan worden bij dit alles: wie helpt nu eigenlijk wie?

Na afloop van de workshop staat de lange eettafel gedekt voor een heerlijk diner met een muzikaal optreden. De avond duurt van 18.30u tot 21.00u. Inloop is vanaf 18.00u. Als je je aanmeldt hoef je verder niets voor te bereiden, alleen ter plekke mee te doen aan het gesprek.

De bijdrage voor het Grote Mensen Ontmoetingsdiner is naar eigen invulling, bij aankomst af te rekenen (richtlijn 10 euro).

In september heb je als deelnemer keuze uit twee activiteiten. Bij binnenkomst kan je je voorkeur aangeven.

1  VREDE KUN JE LEREN

Zet een eerste stap in bewustwording van je gedrag richting anderen en oefen een open geest.

In het kader van de Internationale Dag van de Vrede op 21 september, geeft Mindfulbizz een workshop over onder andere geweldloze communicatie. Mindfulbizz gebruikt, naast de bekende stress regulerende werking van mindfulness, technieken ter ondersteuning van het ontwikkelen van emotionele intelligentie. “Op de internationale dag van de vrede willen wij graag aandacht besteden aan het boek en thema ‘Vrede kun je Leren’ van David Reybrouck en Thomas D’Ansembourg. De essentie: vrede is niet alleen een concept of idee maar vooral ook een dagelijks oefenen: met de principes en stappen van geweldloze communicatie, compassie en mindfulness (ookwel aandachtstraining genoemd).

Geweldloze communicatie gaat ervanuit dat we allemaal mensen zijn met dezelfde basis behoeftes (veiligheid, je geliefd voelen, erbij horen, je gezien en gehoord weten).  Als die behoeftes niet vervuld worden, gaat ieder mens op zijn eigen manier vechten en ontstaat conflict. In deze workshop oefenen we met contact maken met de laag onder elk conflict: welke behoefte heb ik eigenlijk in een intermenselijke interactie, en hoe voelt het als die niet vervuld wordt? Door stil te staan bij je eigen behoefte en nieuwsgierig te worden naar die van de ander kunnen mensen elkaar werkelijk ontmoeten en verbinding maken, met compassie en begrip.

Meike van Tilburg introduceert tijdens de inloop het boek ‘Vrede kun je leren’ in een minilezing. Deze start om 18.15 uur. 

 

2  AMSTERDAM VERTELT & VERBINDT

Bekijk samen gemaakte beelden uit de projecten en stap in de voetstappen van een fotograaf.

Foam is een internationaal opererende organisatie op het gebied van fotografie, gehuisvest in Amsterdam. Foam informeert en inspireert een zo breed mogelijk publiek door het tonen van alle facetten van de actuele fotografie. In de projecten Amsterdam Vertelt en New Perspectives is fotografie een middel tot verbinding tussen groepen in de Amsterdamse samenleving. Amsterdam Vertelt begint in september een nieuw project in Buitenveldert.

In september beginnen Foam en de OBA een nieuw project in Buitenveldert. Ken jij bijzondere verhalen over je buurt en ben je nieuwsgierig naar je buurtgenoten? Volg dan een van de workshops of masterclasses en werk mee aan een magazine over je wijk. Meld je aan via studio@foam.org.

Aanmelden voor Het Grote Mensen Ontmoetingsdiner

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Overige personen

Eerstvolgende evenementen

 
28 mrt
20:15 - 21:45, Rotterdam

Carrièrecollege

Lees verder
 
28 mrt
20:30 - 22:00, Amsterdam

Het Verhaal van Pasen door Ruben van Zwieten – Amsterdam

Lees verder