Social Kitchen Amsterdam en Rotterdam

Hoe gaan we om met opvattingen die haaks op die van onszelf staan?

Hoe om te gaan met verschillen tussen mensen is een vraagstuk dat zich constant voordoet: op het werk, in de samenleving en in onze sociale kringen. Te veel homogeniteit leidt tot groupthink en het uitblijven van tegenspraak. Te veel diversiteit leidt tot het opduiken van vragen naar wat ons bindt. Op die manier is het permanent laveren tussen gelijkenis en verschil. Daarbij gaan er achter verschil veel verschillende werelden schuil: verschil in kansen, in achtergrond, verschil in de (voor)oordelen die op ieder individu worden losgelaten. Op alle punten vraagt de spanning tussen homogeen en divers om analyse en debat.

Hoe gaan we om met opvattingen die haaks op die van onszelf staan? Hoe jezelf te behoeden voor de verleiding alvast in te vullen wat anderen denken? Hoe kun je als mens leren van verschil? Hoe kunnen diversiteit en onderlinge samenhang met elkaar in balans blijven? Het zijn brede vragen die telkens weer ten grondslag liggen aan iedere menselijke ontmoeting.

Op 6 juni zullen Diana Matroos, journaliste bij RTL Nieuws en BNR Nieuwsradio en tevens vanaf september presentatrice bij Buitenhof, en Jeroen Smit, onderzoeksjournalist, bedrijfskundige en auteur van De Prooi, vanaf 19.00 met elkaar in gesprek gaan.

Kosten voor deze avond bedragen €15,-

18.30 borrel en inloop
19.00 start lezing

Deze bijeenkomst is in De Nieuwe Poort Amsterdam

Aanmelden voor Homogeen & Divers met Diana Matroos en Jeroen Smit

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Overige personen

Eerstvolgende evenementen

 
7 mrt
19:00 - 20:00, Amsterdam

The Purpose and Future of Work

Lees verder
 
14 mrt
13:00 - 14:00, Amsterdam

Extern: Carrière Coach Café inloopspreekuur & C.V. check

Lees verder