Social Kitchen Amsterdam en Rotterdam

De Millennialpreek organiseren wij in samenwerking met het Venture Café!

Na in De Nieuwe Poort vele meesterpreken van CEO’s en commissarissen zoals Dick Boer, Feike Sybesma en Joanne Kellermann te hebben gehad, krijgen tijdens de millenialpreken juist jonge ondernemers het woord. Meesters maken zo plaats voor leerlingen. We luisteren naar inspirerende young professionals die iets spraakmakends bewerkstelligen.

Voor deze sessie ontvangen wij Jonas Martens.

Martens studeerde ooit af als ingenieur aan de TUDelft, op koeling van zonne-energie voor ontwikkelingslanden – zijn eerste bedrijf. Maar, nu, in Rotterdam is hij een verbinder en veranderaar bij uitstek.
Hij is co-founder van Better Future Factory, een ontwerpbureau 
dat zich toespitst om plastic afval innovatief te verwerken, tot inkt voor 3D printers bijvoorbeeld. Als voorzitter van R’damse Nieuwe – waar hij met een team van 10 vooraanstaande Rotterdammers een pro-actieve denktank vormt en zich inzet voor de toekomst van Rotterdam, in samenwerking met lokale bedrijven als de gemeente. Zo beïnvloeden zij lange termijn strategieën over o.a. stads- en gebiedsontwikkeling, cultuur, onderwijs, voedsel en de visie van de stad als geheel. Als kartrekker van de Heads of Family, waar zo’n 30 innovatiehubs bij elkaar komen, is er recentelijk een interactieve startup map van Rotterdam ontwikkeld. Met zijn credo ‘making love to the system’ wil hij van Rotterdam de stad van de toekomst te maken, de metropoolregio van Europa.
Martens behelst 
zijn werk in grootlijnige stedelijke strategie en verandering, en is nu o.a. betrokken bij het ontwikkelen van het Deltaplan van Rotterdam – waar met veel verschillende partijen gezocht wordt naar stedelijke oplossingen voor de voorspelde toenemende regenwaterval.

Het werk van Martens is gepubliceerd in diverse boeken en media, en is meerdere keren in de prijzen gevallen, sinds April 2018, mag hij zich zelfs tot een van de 50 Toekomstmakers van Nederland rekenen – uitgeroepen door onze eigen Prins Constantijn.

Klik hier om je aan te melden voor de millennialpreek van Jonas Martens. 

Eerstvolgende evenementen

 
31 jan
17:30 - 18:00, Rotterdam

Millennialpreek

Lees verder
 
9 feb
12:00 - 18:00, Amsterdam

Valentijnsdag in Amsterdam

Lees verder