Social Kitchen Amsterdam en Rotterdam

Wytze Russchen en Joanne Kellermann gaan in gesprek over het thema Nationaal & Europa. 

Heeft Europa alleen toekomst als we nationale staten steeds verder opgeven?
Of blijft er ruimte bestaan voor oude grenzen? Wat is de waarde van een nationale identiteit, als we de wereld als Europeaan tegemoet willen treden? En vooral: welke lessen moeten er getrokken worden, nu het enthousiasme voor Europese samenwerking tanende is?

Sprekers:
Wytze Russchen is toplobbyist uit Brussel en schrijver van de boeken Het Oliemannetje, Post uit Brussel en The Fixer. In 1999 en 2004 stelde hij zich namens de VVD kandidaat voor het Europees Parlement. In 2015 richtte hij Access2Europe op, in 2016 werd hij geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

Joanna Kellermann, is afgestudeerd in civiel recht aan de Universiteit Leiden. Na verschillende functies binnen de advocatuur in Amsterdam, Londen en New York was zij van 2007 tot 2014 directielid van De Nederlandsche Bank. In die functie was zij verantwoordelijk voor het toezicht op pensioenfondsen en verzekeraars en de toezicht-expertisecentra van DNB. Na haar vertrek bij de bank werd ze bestuurder bij de Single Resolution Board in Brussel.

Meer over het thema:
Na ruim een halve eeuw van gestaag bouwen verkeert de Europese Unie in ongekend zwaar weer. Als gevolg van economische tegenwind, het migratievraagstuk en een instabiele euro wankelt bij velen het vertrouwen in een gezamenlijke Europese toekomst. Tegelijkertijd wordt er in verschillende landen in Europa weer hardop gedroomd over de terugkeer naar de natiestaat. Na decennia van internationale integratie, gaat het gesprek weer over soevereiniteit en nationale cultuur.

Nu een tijdperk van deglobalisering lijkt aan te breken, moet de betekenis van nationaal en Europees opnieuw worden doordacht. Heeft Europa alleen toekomst als we nationale staten steeds verder opgeven? 

Kosten voor deze avond bedragen €10,- inclusief twee drankjes.

18.30 borrel en inloop
19.00 start dialoog
20.00 einde dialoog

Deze bijeenkomst is in De Nieuwe Poort Rotterdam

Aanmelden voor Nationaal & Europa met Wytze Russchen en Joanne Kellermann

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Overige personen

Eerstvolgende evenementen

 
31 jan
17:30 - 18:00, Rotterdam

Millennialpreek

Lees verder
 
9 feb
12:00 - 18:00, Amsterdam

Valentijnsdag in Amsterdam

Lees verder