Horeca & zaalverhuur

Amsterdam & Rotterdam

De verkiezingen komen eraan, partijen staan recht tegenover elkaar als het om migratie gaat. Het land lijkt zich te verdelen in twee kampen. “We moeten de grenzen sluiten” tegenover “iedereen is welkom”. De Nederlandse economie heeft belang bij open grenzen en de komst van allerlei migranten. Het maatschappelijke sentiment gaat intussen precies de andere kant op.  Kunnen we nog onbevangen naar de kansen en bedreigingen van migratie kijken?

Grote dialoog over migratie en werk

Op 9 maart voeren wij een open dialoog over migratie en werk. Wij dagen u uit om mee te denken! Waarom wordt de ene arbeidsmigrant met open armen ontvangen en noemen we de ander een gelukzoeker? Welke economische overwegingen moeten leidend zijn in het migratiebeleid? Als “meedoen” de norm is, waarom mogen asielzoekers dan niet werken?

Sprekers

Het debat zal worden ingeleid door Tesseltje de Lange (UvA, ACVZ), Catelene Passchier (FNV), Marjolein ten Hoonte (Randstad) en Franciszek Roguski (‘Jonge Pool van het jaar 2016) Deze avond wordt begeleid door Krijn van Beek en Casper Thomas.

Vooraf is het mogelijk om te eten in het café-restaurant van De Nieuwe Poort. Er is een daghap van 12,50 euro, maar je kan ook van de kaart bestellen.

Voor meer informatie of vragen kan je mailen naar; programmamaker@denieuwepoort.org

Aanmelden voor Migratiedebat in verkiezingstijd

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Overige personen

Eerstvolgende evenementen

 
28 mrt
20:15 - 21:45, Rotterdam

Carrièrecollege

Lees verder
 
28 mrt
20:30 - 22:00, Amsterdam

Het Verhaal van Pasen door Ruben van Zwieten – Amsterdam

Lees verder