Social Kitchen Amsterdam en Rotterdam

Sigrid Kaag & Felix Klos onder leiding van Ruben Van Zwieten
In gesprek over de hardnekkigste mythes over de EU.

Moe van de borrelpraat? Zin om terug te slaan als u weer eens hoort dat het allemaal niet meer goed kan komen met de EU? Wilt u in de aanloop naar de Europese verkiezingen even opfrissen waar de Europese Unie ook al weer vandaan komt en waar het naartoe gaat?

Kom 17 mei naar de Nieuwe Poort. Daar ontkrachten minister Sigrid Kaag & historicus Felix Klos de meest hardnekkige mythes over Europa, zoals:

1. De EU wordt een ‘superstaat’
2. De EU is alleen goed voor ‘de elite’
3. De EU is een inefficiënte bureaucratie
4. De EU houdt zich teveel bezig met regeltjes
5. De EU verwatert onze nationale identiteit
6. De EU verzwakt de Nederlandse macht
7. De EU kost te veel

Sigrid Kaag, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, raakte een gevoelige snaar toen zij in de Abel Herzberg lezing opriep de stilte te doorbreken die heerst als nationalisten het afbreken van de internationale orde bepleiten. Wat niet op waarde wordt geschat, betoogde zij, kan ook verloren gaan.

Felix Klos, Oxford-historicus en kandidaat-Europarlementariër, werkte in de Amerikaanse politiek, schreef het boek ‘Winston Churchill, vader van Europa’ en is speechschrijver voor D66.


Voor of na het gesprek is er de mogelijkheid om à la carte of een daghap voor €13,50 te eten in ons restaurant. Reserveren? Klik hier. 

 

Aanmelden voor Take Back Control: Europese verkiezingen 2019

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Overige personen