Horeca & zaalverhuur

Amsterdam & Rotterdam

Hoe blijft het menselijke overeind in een hoogtechnologische samenleving?

We leven steeds meer via de machine. Op het werk is onze blik bijna voortdurend gericht op het computerscherm, daarbuiten op de smartphone in onze hand. Ondertussen verzamelen bedrijven op ongekende schaal persoonlijke data, waardoor ze ons soms beter lijken te kennen dan wijzelf. Digitale technologie biedt gemak, kennis en vermaak. Tegelijk wordt ons mens-zijn op scherp gezet.

Waar houdt de mens op, en waar begint de technologie? Is dat onderscheid nog wel zo helder? Dient de technologie ons, of is het inmiddels andersom? Is er in de digitale maatschappij nog wel écht contact mogelijk of raken we juist verder van elkaar verwijderd dan ooit? Hoe moeten typisch menselijke eigenschappen als autonomie, onvoorspelbaarheid en de vrijheid  om te kiezen veilig stellen als algoritmen ons gedrag beïnvloeden en aansturen? Hoe, kortom, kunnen we mens zijn en blijven in het digitale tijdperk?

Kosten voor deze avond bedragen €10,-

18.30 borrel en inloop
19.00 start lezing

Na de lezing is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij het denkdiner. Samen met mensen vanuit verschillende bedrijven onderleiding van een moderator ga je dieper in op het onderwerp. Wil je zelf of met een collega gebruik maken van het diner of meer informatie hierover ontvangen? mail dan naar detafelvanxii@denieuwepoort.org

Deze bijeenkomst is in De Nieuwe Poort Rotterdam

Aanmelden voor Technologie & Mens met Niek van Leeuwen en Merlijn Twaalfhoven

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Overige personen

Eerstvolgende evenementen

 
28 mrt
20:15 - 21:45, Rotterdam

Carrièrecollege

Lees verder
 
28 mrt
20:30 - 22:00, Amsterdam

Het Verhaal van Pasen door Ruben van Zwieten – Amsterdam

Lees verder