Social Kitchen Amsterdam en Rotterdam

Ontwrichting wordt binnen de zakelijke wereld vaak geprezen: het verstoren van markten, het op een nieuwe manier leveren van goederen en diensten of het verkopen van innovatieve producten zijn kenmerken van commercieel succes. Maar de invloed van deze marktprocessen rijkt verder dan het zakenleven. Wat voor impact hebben deze processen op de samenleving en al haar verschillende subgroepen? Hoe beïnvloeden zij sociale relaties? En het milieu?
In een tijd waarin het bedrijfsleven in toenemende mate binnen een globale context plaatsvindt, is het belangrijk deze vragen vanuit een internationaal perspectief te benaderen. De vraag die deze avond centraal staat, is dan ook: wat is de impact van het bedrijfsleven op onze samenleving wereldwijd?

Gedurende deze avond zal Ruben van Zwieten, initiator van De Nieuwe Poort, het gesprek voorzitten. We verwelkomen twee gerenommeerde sprekers die hun visie met betrekking tot deze vraagstukken zullen toelichten en bediscussiëren.

De sprekers voor deze avond zijn Leanne Carmody en Govert Buijs. 

Leanne Carmody is senior communications leidster met bijna twintig jaar ervaring bij een aantal van ’s werelds grootste multinationals, zoals Heineken en ING. Haar expertise omvat alle verschillende aspecten van employee communications. 

Carmody is gepassioneerd over de potentie van het bedrijfsleven om de samenleving op een positieve manier te beïnvloeden door middel van ‘social intrapreneurs’ – werknemers die initiatieven opzetten, die zowel op hun bedrijf als op de samenleving als geheel een positief effect hebben. Daartoe zette Carmody The Social Intrapreneurz op, een onderneming die zich inzet om Europese bedrijven hierbij te ondersteunen en stimuleren. Daarnaast is Carmody eigenaar en initiator van Link & Lead, een allround employee communication consultancy. Carmody heeft meerdere internationale prijzen gewonnen voor de impact die ze met haar bedrijven gemaakt heeft en is daarnaast een bekend adviseur voor CEO’S en verschillende besturen.

Govert Buijs is bijzonder hoogleraar politieke filosofie en wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ook doceert hij filosofie van de economie aan de economische faculteit van deze universiteit. Zelf studeerde hij politicologie en filosofie in Amsterdam en Toronto en promoveerde daarna aan de VU Amsterdam op de thema’s totalitaire ideologie en religie. Vanaf 2016 bezet hij daarnaast de Goldschmeding Leerstoel ‘Economie in relatie tot Civil Society’. Zijn huidige onderzoek richt zich met name op de humanisering van de economie, waarbij Buijs onder andere onderzoek verricht naar de relatie tussen markt, moraal en ideologie. Hij is van mening dat de economie een nieuwe start dient te maken door zich meer op mensen te richten. Momenteel leidt hij een onderzoeksproject naar de vraag of samenlevingen met een vrijemarkteconomie floreren als burgers, overheden en bedrijven de moraal respecteren en deugdzaam handelen.


Datum: 1 november 2018

Tijd: 19.00-20.00 (inloop vanaf 18.30)

Kosten: €15,- inclusief twee drankjes

Aanmelden voor The Impact of Business in Society

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Overige personen

Eerstvolgende evenementen

 
18 jun
19:00 - 21:00, Rotterdam

Nieuwkomers ontmoetingsdiner

Lees verder
 
19 jun
19:30 - 21:30, Amsterdam

De Zeven Vette Jaren

Lees verder