Social Kitchen Amsterdam en Rotterdam

In onze constant veranderende samenleving is de huidige visie op werk wellicht niet meer van deze tijd. CEO van DSM Feike Sijbesma buigt zich over de vraag ‘wat is de toekomst van werk?’ DSM is een van de meest invloedrijke bedrijven op het gebied van food. Hun inzet in de bestrijding van honger in Afrika en het Midden-Oosten zorgde in 2017 voor een vermelding in Fortune’s lijst van ‘companies that change the world’.


De huidige opvatting van werk staat om verschillende redenen onder druk. Robotisering en de opmars van kunstmatige intelligentie maakt veel banen overbodig of verandert de aard van het werk ingrijpend – ook voor hoger opgeleiden. Tegelijkertijd moeten we door demografische verschuivingen juist langer werken. Bedrijven staan onder grote druk om te veranderen en vragen grote flexibiliteit van hun personeel. En de nieuwe generatie werknemers stelt andere eisen aan een baan: er wordt minder belang gehecht aan geld, aan zinvol en uitdagend werk des te meer.  

Hoe ziet ons werkende leven in de toekomst eruit? Is de klassieke opvatting van een vaste baan houdbaar in tijden waarin de omstandigheden snel veranderen? Weten we nog wel wat we met onszelf aan moeten, als we door robotisering en automatisering veel minder hoeven te werken? Hoe zorgen we ervoor dat de lasten en lusten van werk eerlijk worden verdeeld? Hoe kunnen we naast de economische ook de maatschappelijke meerwaarde van werk ontsluiten? 

 

Aanmelden:

Klik hier om je aan te melden.

Wil je liever geen account aanmaken op eventbrite maar wel graag aanwezig zijn bij deze avond?

Stuur dan een mailtje naar communicatie@denieuwepoort.org.

 

Datum: 4 april 2019
Tijd: 19.00-20.00 (inloop vanaf 18.30)
Kosten: €15,- inclusief twee drankjes

 

Na de lezing is er de mogelijkheid om een daghap voor €13,50 te eten in ons restaurant. Reserveren kan via horeca@denieuwepoort.org.

Eerstvolgende evenementen

 
7 mrt
19:00 - 20:00, Amsterdam

The Purpose and Future of Work

Lees verder
 
14 mrt
13:00 - 14:00, Amsterdam

Extern: Carrière Coach Café inloopspreekuur & C.V. check

Lees verder