Woensdag

15/12/21

18:00 - 23:00

UITGESTELD – Het Verhaal van Kerst, Amsterdam

De Nieuwe Poort

ivm de oplopende besmettingen en nieuwe maatregelen moeten wij Het Verhaal van Kerst helaas uitstellen naar december 2022.

Kerst in het jaar 2020 was wel heel donker. Niet alleen vanwege de korte dagen die we ook nu weer tegemoet gaan, maar een kerst die vooral niet écht samen gevierd is, met alles wat daar traditioneel behoorde. Lange familiedinertafels, concerten en kerstmarkten: het ontbrak allemaal. De afgelopen 20 maanden hebben sowieso veel van ons gevraagd. Dagen waarin onzekerheid troef was, we gedwongen afstand moesten nemen van gemaakte plannen en zelfs fysieke afstand van elkaar, het hele jaar door. Het waren best donkere tijden.

Kerst is ooit begonnen als een Germaans Midwinterfeest als de dagen op het donkerst zijn, om te vieren dat de winter ons niet klein kan krijgen. Kerst stond dus al vroeg symbool voor nieuw licht in donkere tijden. Het bijbelse verhaal van Kerst voegt daar nog iets aan toe. Uit onverwachte hoek, en tegennatuurlijk uit de kracht van een pasgeboren hulpeloos kind, wordt een nieuwe toekomst aangereikt. Tekenen van nieuw licht als hoop in donkere tijden.

Al jaren vieren wij op geheel eigen wijze Het Verhaal van Kerst. De eeuwenoude traditie in de hedendaagse tijd vormgegeven. En na twee jaar overgeslagen te hebben is er weer licht. We beloven je dit jaar gewoon weer opnieuw een oud verhaal, nauwkeurig analytisch én geestig uit te leggen en toe te passen op de actualiteit van ons eigen leven en de samenleving. We zijn dan ook heel erg blij dat we je dit jaar op woensdag 15 december uit mogen nodigen voor Het Verhaal van Kerst in Amsterdam! Uiteraard ben je voorafgaand van harte welkom bij ons kerstdiner.

Het programma van de avond
Het diner start om 18.00 uur in De Nieuwe Poort, aan de Claude Debussylaan 2 te Amsterdam, waarna Het Verhaal van Kerst om 20.30 uur wordt verteld in De Thomaskerk, aan de Princes Irenestraat 36, te Amsterdam.

De kosten voor het 3-gangen kerstdiner inclusief koffie, thee en een glas prosecco bedragen 49,- p.p. en wordt bereid door onze social kitchen. Zo steun je tevens de sociale werkplaats die we zijn.

In verband met de organisatie stellen wij het op prijs als je je van tevoren aanmeldt voor dit event.

Waar:                    De Thomas, Prinses Irenestraat 36, Amsterdam
Wanneer:             15 december 2021, 20.30 uur
Prijs event:          Gratis
Menu:                   Driegangenmenu, incl koffie, thee en een bubbel
Reserveren:         Reserveer via het reservering formulier op de website.

Het diner is reeds volgeboekt, als u op de reservelijst wil komen graag in het aanmeldformulier rechts “Diner reservelijst + <aantal personen>” in het veld opmerkingen achterlaten.

> Impressie het verhaal van kerst 2019

Deel dit evenement!