Woensdag

21/12/22

20:30 - 22:00

Het Verhaal van Kerst

De Nieuwe Poort

Het Verhaal van Kerst

De laatste Kerstfeesten waren zeer donker. Niet alleen vanwege de korte dagen die we ook nu weer tegemoet gaan, maar bovenal omdat het kerstjaren betroffen die niet écht traditioneel gevierd konden worden door de ‘tweede’ en ‘derde’ lockdown.

Hoewel de mogelijkheid tot omhelzing terugkeerde, zette afgelopen jaar echter verwijdering en verdeeldheid de toon. Een wereld in oorlog en een wereld in strijd over de aanpak van de uitdagingen van groeiende ongelijkheid en klimaatverandering. Waar staat nu de koning voor de hele wereld op? Het verhaal gaat immer dat ook deze kerst het licht in het donker weer gaat schijnen.

Al jaren vieren wij op geheel eigen wijze Het Verhaal van Kerst. De eeuwenoude traditie in de hedendaagse tijd vormgegeven. We beloven je dit jaar gewoon weer opnieuw een oud verhaal, nauwkeurig analytisch én geestig uitgelegd en toe te passen op de actualiteit van ons eigen leven en de samenleving. We zijn dan ook heel erg blij dat we je dit jaar op woensdag 21 december uit mogen nodigen voor Het Verhaal van Kerst in Amsterdam! Uiteraard ben je voorafgaand van harte welkom bij ons kerstdiner.

Het programma van de avond
Het diner start om 18.00 uur in De Nieuwe Poort, aan de Claude Debussylaan 2 te Amsterdam, waarna we ons te voet in 5-10 minuten kunnen verplaatsen naar Het Verhaal van Kerst dat om 20.30 uur wordt verteld in De Thomaskerk, aan de Princes Irenestraat 36, te Amsterdam. Na Het Verhaal is er traditiegetrouw weer borrelverkeer terug naar De Nieuwe Poort.

De kosten voor het 3-gangen kerstdiner inclusief koffie, thee en een glas prosecco bedragen € 53,50  p.p. en wordt bereid door onze nieuwe partner Hind Cooking in samenwerking met onze sociale werkplaats.

Eigenaresse Hind is een Syrische vluchteling met een Nederlandse verblijfstatus die in een imposant netwerk heeft opgebouwd van het Koningshuis, Gemeente Amsterdam tot ondernemers uit de top. Zij geeft voor De Nieuwe Poort op alternatieve wijze een mooie en goede nieuwe invulling aan het begrip sociale werkplaats.

Een nieuwe koning staat dit Kerstfeest op! Misschien gaat deze ook wel schuil in jou, maar moet je hem alleen nog wakker roepen..

Meld je snel aan via ons aanmeldformulier! Indien je vooraf komt dineren kun je het aantal personen en eventuele dieetwensen aangeven onder ‘opmerkingen’.

Rode vrolijke groet, mede namens Ruben,

Carmen Snijders

 

Kijk hier Het Verhaal van Kerst 2022 terug https://kerkdienstgemist.nl/stations/1492/events/recording/167182200001492

Deel dit evenement!