Woensdag

05/04/23

20:30

Het Verhaal van Pasen – Amsterdam

De Nieuwe Poort

Het Verhaal van Pasen

Over veertig dagen is het Pasen! Aan het einde van de carnaval beginnen we met tellen. Veertig is een symbolisch getal dat staat voor een hele  generatie of zelfs een heel leven lang. In de wereld begeven we ons in deze tijd als generatie ook veel tussen dood en leven. Wat kan het Verhaal van Pasen ons nu vertellen?

De Nieuwe Traditie van De Nieuwe Poort legt het je op traditionele én moderne wijze uit. Hoe gaat dat literaire verhaal uit die eeuwenoude culturele bibliotheek ook alweer? Waarom is het verhaal van Jona in de wallevis óók een Paasverhaal? Wat betekenen de symbolen en wat zijn de diepere lagen? De oude verhalen worden gekoppeld aan de nieuwe tijden. En je krijgt ook nog eens de highlights mee uit de urenlange Matthäus Passion! Topmusici verzorgen namelijk de muzikale omlijsting van het optreden met aria’s uit de Johannes en Matthäus Passion!

Sta op en ga! Kom en laat het verrassend in alle rust op je toekomen en ga geïnspireerd in gezonde onrust herboren naar buiten!

Na het putten uit de inspiratiebron van verhaal en muziek, is er bij de borrel volop gelegenheid tot ontmoeting en voor wie wil: nog lang te tappen uit een ander vaatje.

Het Verhaal Pasen vindt dit jaar plaats op :

  • woensdag 5 april om 20.30u in De Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36 te Amsterdam; én 
  • vrijdag 7 april om 20.00u in De Nieuwe Poort Zeeland, Kerkgang 2 te Kortgene

In menselijke verbondenheid, namens het hele team van De Nieuwe Traditie en De Nieuwe Poort!

Deel dit evenement!