Programma's

De Nieuwe Poort belichaamt voor iedereen iets anders. De een komt er om te leren, de ander om vrijwilligerswerk te doen of kennis te maken met andere culturen. Wat je drijfveer ook is, er is altijd wel een mooi initiatief om je bij aan te sluiten.

Image alt

Kerst bij De Nieuwe Poort

Wij denken graag mee om de feestdagen voor iedereen zo bijzonder mogelijk te maken.

Nu de bladeren weer van de bomen vallen en regenachtige dagen zich na elkaar volgen, is het weer tijd om na te denken over een van de mooiste feesten van het jaar: Kerst!

De tijd van het jaar waarin we even stilstaan bij de mensen die we om ons heen hebben. De dagen waarbij waardering, liefde en dankbaarheid, maar ook reflectie en bezinning centraal staan.

Wij geloven in de kracht van ontmoeting. Samen worden deze maanden net iets specialer. Zo kun je bij ons je Kerstevent organiseren; Reserveer je twee plekken aan tafel bij ons Shared Dining Kerstdiner in Amsterdam en Rotterdam; Of vier je bij ons op geheel eigen wijze het verhaal van Kerst.

Image alt

Straatvoetbaltoernooi

De leukste werkbreak van het jaar!

Elk jaar voetballen professionals uit het zakendistrict en scholieren samen om de felbegeerde straatvoetbalcup in de wacht te slepen. Waarom? Om eens een ander te ontmoeten, om maatschappelijke verschillen te overbruggen en om er elk jaar opnieuw achter te komen dat de liefde voor de sport ons allemaal verbindt.

Een impressie van het straatvoetbal in juni 2019:

Amsterdam juni 2019

Rotterdam juni 2019

 

Image alt

Valentijnsdag

Voor je het weet, heb je een date!

Om de eenzaamheid onder ouderen te agenderen, nemen jongeren hen op Valentijnsdag mee op date. Dat leidt al meer dan een decennium tot vrolijke, ontwapenende en ontroerende ontmoetingen. En vaak houden degenen die met elkaar op date gingen tot ver na Valentijnsdag contact. Inmiddels mag Amsterdam per editie op zo’n 500 deelnemers rekenen en in Rotterdam gaan jaarlijks zo’n 200 koppels met elkaar op date.

Een impressie van Valentijnsdag in juni 2019:

Valentijnsdag Amsterdam

Valentijnsdag Rotterdam

 

Image alt

Platform Jongeren, Werk en Hoop

Denken, Doen en Onderzoeken

Ondanks een bloeiende economie blijft de werkloosheid onder jongeren hoog. Waarom is deze groep zo kwetsbaar en hoe kunnen we helpen? Met het platform Jongeren, Werk en Hoop houden we ons sinds 2017 bezig met de positie van kwetsbare jongeren in de maatschappij. Mede mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation, ontwikkelen we een duurzaam beleid om jeugdwerkloosheid in Nederland te bestrijden.

Het Verhaal van Kerst

Een geëngageerd en persoonlijk verhaal, afgewisseld met muziek, waarbij we reflecteren op de huidige tijd.

De Nieuwe Poort viert Kerst op geheel eigen wijze met Het Verhaal van Kerst.
Op vrijdag 13 december in De Nieuwe Poort Rotterdam en woensdag 18 december in de Thomaskerk in Amsterdam.

Kijk in onze agenda