Programma's

De Nieuwe Poort belichaamt voor iedereen iets anders. De een komt er om te leren, de ander om vrijwilligerswerk te doen of kennis te maken met andere culturen. Wat je drijfveer ook is, er is altijd wel een mooi initiatief om je bij aan te sluiten.

Image alt

Straatvoetbaltoernooi

De leukste werkbreak van het jaar!

Elk jaar voetballen professionals uit het zakendistrict en scholieren samen om de felbegeerde straatvoetbalcup in de wacht te slepen. Waarom? Om eens een ander te ontmoeten, om maatschappelijke verschillen te overbruggen en om er elk jaar opnieuw achter te komen dat de liefde voor de sport ons allemaal verbindt.

Een impressie van het straatvoetbal in juni 2019:

Amsterdam

Rotterdam

Image alt

Valentijnsdag

Voor je het weet, heb je een date!

Om de eenzaamheid onder ouderen te agenderen, nemen jongeren hen op Valentijnsdag mee op date. Dat leidt al meer dan een decennium tot vrolijke, ontwapenende en ontroerende ontmoetingen. En vaak houden degenen die met elkaar op date gingen tot ver na Valentijnsdag contact. Inmiddels mag Amsterdam per editie op zo’n 500 deelnemers rekenen en in Rotterdam gaan jaarlijks zo’n 200 koppels met elkaar op date.

Image alt

Platform Jongeren, Werk en Hoop

Denken, Doen en Onderzoeken

Ondanks een bloeiende economie blijft de werkloosheid onder jongeren hoog. Waarom is deze groep zo kwetsbaar en hoe kunnen we helpen? Met het platform Jongeren, Werk en Hoop hielden we ons van 2017 t/m 2020 bezig met de positie van kwetsbare jongeren in de maatschappij. Mede mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation, ontwikkelden we een duurzaam beleid om jeugdwerkloosheid in Nederland te bestrijden.

Image alt

Het Verhaal van Pasen

De feestdagen zijn in Nederland vooral vrije dagen van werk geworden. Maar wat vieren we als mensen met de Paasdagen nu precies? Ruben van Zwieten weet die oude verhalen als geen ander te koppelen aan de actualiteit en te betrekken op ons leven en samenleven nu. Traditiegetrouw viert De Nieuwe Poort op geheel eigen wijze Het Verhaal van Pasen. Een geëngageerd en persoonlijk verhaal, afgewisseld met muziek.

Image alt

Kerst

Kerst, de tijd van het jaar waarin we even stilstaan bij de mensen die we om ons heen hebben. De dagen waarbij waardering, liefde en dankbaarheid, maar ook reflectie en bezinning centraal staan.

Wij geloven in de kracht van ontmoeting. Samen worden deze maanden net iets specialer. Naast diverse kerstborrels die we dit jaar mochten verzorgen, organiseerden we zelf een bijzonder shared dining kerstdiner én het jaarlijkse Verhaal van Kerst. We kijken terug op twee geslaagde events.

 

Het Verhaal van Kerst

De Nieuwe Poort viert jaarlijks Kerst op geheel eigen wijze met Het Verhaal van Kerst. Een geëngageerd en persoonlijk verhaal, afgewisseld met muziek, waarbij we reflecteren op de huidige tijd.

Kijk hier Het Verhaal van Kerst 2022 terug Het Verhaal van Kerst

 

 

 

Impressie van Het Verhaal van Kerst