Programma's

De Nieuwe Poort belichaamt voor iedereen iets anders. De een komt er om te leren, de ander om vrijwilligerswerk te doen of kennis te maken met andere culturen. Wat je drijfveer ook is, er is altijd wel een mooi initiatief om je bij aan te sluiten.

Image alt

Straatvoetbaltoernooi

De leukste werkbreak van het jaar!

Elk jaar voetballen professionals uit het zakendistrict en scholieren samen om de felbegeerde straatvoetbalcup in de wacht te slepen. Waarom? Om eens een ander te ontmoeten, om maatschappelijke verschillen te overbruggen en om er elk jaar opnieuw achter te komen dat de liefde voor de sport ons allemaal verbindt.

Image alt

Valentijnsdag

Voor je het weet, heb je een date!

Om de eenzaamheid onder ouderen te agenderen, nemen jongeren hen op Valentijnsdag mee op date. Dat leidt al meer dan een decennium tot vrolijke, ontwapenende en ontroerende ontmoetingen. En vaak houden degenen die met elkaar op date gingen tot ver na Valentijnsdag contact. Inmiddels mag Amsterdam per editie op zo’n 500 deelnemers rekenen en in Rotterdam gaan jaarlijks zo’n 200 koppels met elkaar op date.

Image alt

Platform Jongeren, Werk en Hoop

Denken, Doen en Onderzoeken

Ondanks een bloeiende economie blijft de werkloosheid onder jongeren hoog. Waarom is deze groep zo kwetsbaar en hoe kunnen we helpen? Met het platform Jongeren, Werk en Hoop houden we ons sinds 2017 bezig met de positie van kwetsbare jongeren in de maatschappij. Mede mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation, ontwikkelen we een duurzaam beleid om jeugdwerkloosheid in Nederland te bestrijden.

Het verhaal van Pasen

Een geëngageerd en persoonlijk verhaal

“Stel: het literaire verhaal van Pasen is anders dan een historisch verhaal over opstanding van een man ergens in de geschiedenis lang geleden. Waar en wie vertelt ons dan nog over de symbolische zeggingskracht van Het Verhaal van Pasen!?!”

De Nieuwe Traditie