Team

Maak kennis met de mensen die elke dag hard werken om ons huis voor ontmoeting en inspiratie draaiende te houden. Zowel voor als achter de schermen.

Programmaraad

Sander Schimmelpenninck

Werkte met frisse tegenzin als advocaat op de Zuidas en begon in 2012 te ondernemen. Was hoofdredacteur van Quote en presentator van de talkshow Op1. Sinds 2019 schrijft hij columns voor De Volskrant en heeft een podcast genaamd ‘de Zelfspodcast’.

Haroon Sheikh

Academicus in bestuurskunde, filosofie en politicologie. Daarnaast is hij verbonden aan FreedomLab en Dasym Investment Strategies. Sinds oktober 2018 senior wetenschapper bij WRR en columnist voor NRC.

Frederieke Hegger

Redacteur en presentatrice bij RTL Z. Ze richt zich vooral de economie van de toekomst. Ze is dagvoorzitter en schuift aan bij diverse actualiteitenprogramma’s.

Casper Thomas

Correspondent in Washington voor het FD en sinds 2010 journalist bij de Groene Amsterdammer. Hij schrijft onder andere over wetenschap, onderwijs en sociale vraagstukken.

Eva de Valk

Is journalist, spreker en dagvoorzitter op het gebied van technologie en innovatie. Eerder was zij correspondent in Silicon Valley, coördinator van de technologiepagina’s bij NRC en schreef ‘Silicon Valley. Waar de toekomst wordt gemaakt.’

Wouter van Noort

Schrijft voor NRC Handelsblad over economie en nieuwe technologieën en publiceert de nieuwsbrief Future Affairs. Tevens technologiecommentator van 1Vandaag en gastdocent aan Universiteit Leiden.

Felix Klos

Werkte mee aan de campagne van Hillary Clinton in Iowa. Was woordvoerder en speechschrijver van Alexander Pechtold en verschijnt in de media als commentator.

Boudewijn Wijnands

CEO en oprichter van Deedmob, een online vrijwilligersplatform dat vrijwilligers verbindt met organisaties en overheidsinstanties om impact te maximaliseren. Daarnaast heeft hij coronahelpers.nl opgezet om de impact van het Coronavirus in te perken.

Zita Schellekens

Was Directeur van Corporate Affairs bij Heineken en Rockefeller Fellow bij Trilateral Commission. Werd MT Goudhaantje 2018 en een van de 50 ondernemende talenten van FD in 2017. Werkt momenteel als Good Growth & Senior Advisor voor Feike Sijbesma.

Jelle van Baardewijk

Docent-promovendus wijsbegeerte aan de VU. Is lid van denktank Freedomlab en tevens verbonden aan het ‘Good Markets’ onderzoeksproject. Publiceert in NRC Handelsblad en het FD.

Anna Custers

Is econoom in macro-economie en handel bij World Bank en doet onderzoek naar de financiële besluitvorming van huishoudens met lage inkomens vanuit een gedragswetenschappelijk perspectief. Studeerde Economie en Development Studies aan Oxford en behaalde een PhD in management research.

Kees Buitendijk

Bestuurskundige en filosoof. Hij leidt het programma ‘Finance and the Common Good’ bij denktank Socires. Is tevens verbonden aan het onderzoeksprogramma ‘The Future of the Market Economy’ aan de VU.

Bestuur

Ruben van Zwieten

Oprichter/Initiator

Predikant, oprichter van De Nieuwe Poort en door NRC en de Volkskrant verkozen tot een van de meest invloedrijke mensen van de toekomst.

Simone Heidema

Penningmeester

Oprichter en CEO van CPI. Ze zit in de Top 100 vrouwelijke ondernemers, is een gekwalificeerd auditor en werkte wereldwijd als adviseur en CFO.

Merijn Veldman

Bestuurder

  Advocaat-partner bij //DVLP. Merijn staat vastgoedbeleggers en bedrijven bij, maar hij helpt ook start-ups, VvE’s en particulieren.

Directie

Frank Kruijswijk

Algemeen directeur

Na ruime ervaring opgedaan te hebben in de internationale hotellerie is het de uitdaging om in de functie van Algemeen Directeur met De Nieuwe Poort ook internationaal huizen voor inspiratie en ontmoeting te openen.

Carmen Snijders

Programma directeur

Carmen heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en is sinds 2014 werkzaam bij De Nieuwe Poort. Sinds 2016 is ze actief als programmadirecteur en zet zich in voor stichting De Nieuwe Poort, The New University en De Nieuwe Traditie.

Organisatie

Marije Molenaar

Hoofd administratie

Studeerde Bedrijfseconomie en heeft de Hotelschool gedaan. Bij De Nieuwe Poort kan ze zowel haar horeca-ervaring als haar financiële expertise inzetten.

Bamba

Kok

Praat graag met iedereen. Zijn motto is forgive and forget en hij vindt dat iedereen wel wat vergevingsgezinder zou mogen zijn. Bamba is er al sinds de oprichting van De Nieuwe Poort!

Amir Madmoni

Kok

Werd al op zijn achttiende afgekeurd, maar wilde toch werken. Bij ons kreeg hij op zijn 40e zijn eerste vaste baan.

Marc Krieg

Gastheer

Leefde als puber op straat, maar kreeg uiteindelijk de hulp en kansen die hij nodig had. Hij geniet van de kleine dingen in het leven.

Vacatures

Vacature

Chef Social Kitchen
Meer informatie

Vacature

Directeur Marketing & Operations
Meer informatie

Stage

Programmamaker & Event Management
Meer informatie

Vrijwilliger

Word vrijwilliger bij De Nieuwe Poort!
Meer informatie

Verhalen

Een groot deel van ons team heeft – om wat voor reden dan ook – een afstand tot de arbeidsmarkt. Of dat nu een taalbarrière is, een leven met veel tegenslagen, of het resultaat van een moeilijke start… iedereen heeft een verhaal!

Lees meer

Bamba, Kok

Lees meer