Amsterdam & Rotterdam

We vragen het ons allemaal wel eens af

Hoe wil ik leven? Of: Wat vind ik belangrijk? Een antwoord formuleren is nog niet zo gemakkelijk. Het ontbreekt ons aan taal van de echte dingen. We voelen ons meer op ons gemak bij cijfers en schema’s. Het moet bondig en grijpbaar, terwijl er verandering op verandering plaatsvindt. Hoe vinden we houvast? Mensen hebben het gevoel dat ze het hoofdzakelijk zelf mogen uitzoeken. Die vrijheid is mooi, maar ook wel eens lastig.

Dan is het fijn als er een plek bestaat waar je ideeën kunt opdoen en verhalen kunt horen die inspiratie bieden, zonder dat je iets wordt opgelegd. Een warme plek, waar je naartoe kunt om uit te blazen, om bij te tanken, en je geest te laven en te prikkelen. Zo’n plek is De Nieuwe Poort.

De Nieuwe Poort werd in 2012 opgericht door predikant-ondernemer Ruben van Zwieten. En heeft sinds 2016 ook een tweede vestiging in Rotterdam. 

teamRuben van ZwietenSocial enterprisedrager wordenpartnersJaarverslagAlgemene voorwaarden

Huis voor ontmoeting en inspiratie

De Nieuwe Poort is het gemeenschapshuis van nu, platform voor reflectie en ontmoeting.  De plek op de Zuidas in Amsterdam en het Weena in Rotterdam waar je naar toe komt om bekenden en onbekenden te ontmoeten.  In ons café / restaurant wordt niet alleen je maag gevuld . Naast koffie, lunch, borrel of diner, krijg je ontspanning en inspiratie geserveerd.  De Nieuwe Poort maakt je hoofd leeg met  livemuziek en vult  je gedachten met kunst en poëzie.

 

Activiteiten

Ben je toe aan meer? De Nieuwe Poort prikkelt je geest met  symposia, lezingen en debatten over existentiële onderwerpen. Kom bijvoorbeeld eens op dinsdagmiddag tussen 12.40 en 13.00 uur naar Meesterpreek in de Lunchbreak. Top bestuurders en toezichthouders vertellen over hun levenslessen en inspiratie.

Agenda

zaalverhuur

Werken kan bij ons ook. Daarvoor hebben wij ruimtes ingericht die een gevoel van rust en verdieping geven.  Net even anders dan je gewend bent, waardoor nieuwe ideeën tot bloei komen.  Kom eens kijken en ontdek de mogelijkheden.

Zaalverhuur