Social Kitchen Amsterdam en Rotterdam

De Nieuwe Poort beschouwt zichzelf als een social enterprise. Zo hebben wij een opleidingskeuken en restaurant en bieden wij onderdak en een podium aan geestverwante organisaties als het European Leadership Platform, de Academie voor Liberal Arts, de Kindertelefoon en andere besloten gezelschappen.

De Nieuwe Poort  wordt gerund door een jonge enthousiaste groep young professionals, die met elkaar hard werken om het gedachtegoed van De Nieuwe Poort uit te breiden en een permanente plek in onze samenleving te geven. Daarnaast is er in De Nieuwe Poort plaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (zoals vluchtelingen, herintreders en mensen met een fysieke of geestelijke handicap) en bieden wij in alle aspecten van ons huis voor ontmoeting en inspiratie, ruimte voor leerlingen en leertrajecten. Deze mensen maken samen De Nieuwe Poort tot een bijzonder plek.

 

De Nieuwe Poort wordt gesteund door velerlei sympathisanten die de doelstelling financieel helpen mogelijk maken. Daarnaast maakt De Nieuwe Poort met haar activiteiten, zoals bijvoorbeeld de horeca en de zaalverhuur, een deel van de doelstellingen van onze organisatie (financieel) mogelijk. Winst maken is geen doel op zichzelf, maar met het operationeel resultaat worden vele maatschappelijke initiatieven van de stichting bekostigd.