Media entertainer en Presentator Quintis Ristie heeft diverse radio- en tv-programma’s gepresenteerd. Hij weet, als professional en bruggenbouwer, als geen ander met zijn mensenkennis, humor, improvisatievermogen en levenservaring jongeren te bereiken, te motiveren en in beweging te brengen; voornamelijk jongeren uit verschillende doelgroepen en lagen uit onze samenleving. Diversiteit en verbinden heeft hij hoog in het vaandel. Deze self-made-man put niet zelden uit eigen ervaring. Na een opleiding Journalistiek en een opleiding Audiovisuele Producties belandde Quintis Ristie in de tv- en filmwereld. Dit leverde hem vooral fans onder jongeren op. Hij is vooral actief in Rotterdam.

Quintis is lid geweest van internationale maatschappelijke organisaties waaronder Lions; organisaties waarbij hij geleerd heeft zijn leiderscapaciteiten te ontwikkelen en die in anderen naar boven te halen. De ervaring die hij hierbij en door zijn werkervaring heeft opgedaan, brengt hij graag over op jongeren. Quintis begrijpt en spreekt hun taal.

Quintis Ristie is de initiatiefnemer en oprichter van Stichting Quintiz. Met zijn stichting motiveert, stimuleert en ondersteunt Quintis al jarenlang jongeren en jongerengroepen in de leeftijd tussen twaalf en vijfentwintig jaar; jongeren die voor zichzelf een plek in de maatschappij proberen te vinden.

Quintis Ristie kreeg de Kleuren Award voor de wijze waarop hij diversiteit aan de orde stelt, maar ook de wijze waarop hij bruggen slaat tussen verschillende groepen. Hij inspireert dan ook “zijn” jongeren en geeft ze mee waar hij in gelooft:

You are what you are, because it’s exactly what you wanna be.