Simone Heidema is oprichter en CEO van CPI (Connecting People with Impact). Zij richtte CPI in 2005 op vanuit de overtuiging dat er in de markt behoefte is aan een nieuwe visie op risk management, finance en governance. Sindsdien is CPI een veelgevraagde advies- en implementatiepartner voor nationale en internationale ondernemingen. 

Nevenactiviteiten
Simone zit in de Top 100 vrouwelijke ondernemers. Zij is een gekwalificeerde auditor en heeft wereldwijd zowel als adviseur als in CFO-functies gewerkt.
Simone zit in de Raad van Advies van Stichting Lezen & Schrijven, Raad van Toezicht van VUmc Fonds, is voorzitter van het Corporate Platform for Good Governance (CPG2) en lid van de NBA Adviesgroep Corporate Governance. Tevens zit ze in de Raad van Advies van ELP (European Leadership Platform) en Raad van Bestuur van De Nieuwe Poort.
Simone spreekt regelmatig bij Universiteiten en op seminars over risicomanagement, finance en governance. Zij heeft vele publicaties op dit vakgebied op haar naam staan in onder meer “Het Financieele Dagblad”, “De Accountant”, “Banking Review” en “Goed Bestuur”.

Achtergrond
Voorafgaand aan de oprichting van CPI heeft Simone vier jaar gewerkt voor Andersen Worldwide/Accenture in Chicago. Zij is haar carrière begonnen in de externe audit praktijk van Arthur Andersen in Rotterdam, waar ze ook haar Nederlandse Accountancy graad (RA) behaalde. Zij heeft haar Master of Business Economics (Drs.) van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Simone is geboren in 1971, getrouwd en heeft een zoon en 2 dochters. Zij woont in Amsterdam en heeft als hobby het lopen van (internationale) marathons.