Trienke

Waar in De Nieuwe Poort komen we jou tegen?

Voornamelijk op de vloer! Ik ben horecamanager hier op de Zuidas. Het is mijn grootste taak om te zorgen dat iedereen happy is, zowel de gasten als het personeel. Verder houd ik me bezig met roosters, gastvrijheid, motiveren en soms een stukje corrigeren. Ik houd veel rekening met mijn personeel. Zelf vind ik het privéleven erg belangrijk, dus ik ben zo flexibel mogelijk en ik probeer iedereens persoonlijke voorkeuren en privésituatie te respecteren. Dat is een uitdaging, maar het is het wel waard. Want als mijn medewerkers happy zijn, kunnen ze weer iemand ander blij maken.

Hoe ben je bij De Nieuwe Poort terecht gekomen?

Al snowboardend! Ik heb tien jaar in de Alpen gewoond, van mijn twintigste tot mijn dertigste. Toen heb ik acht jaar in Amsterdam gewoond en in de horeca op Schiphol gewerkt. Met heel veel plezier, maar ik merkte dat de Alpen bleven trekken. Snowboarden is mijn grote passie en ik vind het altijd zo stoer als mensen hun passie achternajagen. Dus ik ging, maar toen ik daar aankwam voelde het gelijk al niet goed: ik was alleen, miste mijn vrienden en familie, miste Amsterdam… Toen belde een goede vriend me op met de mededeling dat ik Rob Ittmann van De Nieuwe Poort even moest bellen. Die zocht iemand en ik zou volgens hem echt geschikt zijn. Dus ik belde Rob, we spraken een paar keer af in Rotterdam en Amsterdam en toen was het eigenlijk snel besloten. Soms mis ik de natuur, maar als ik naar de hoogbouw op de Zuidas kijk denk ik: met een beetje fantasie zijn het net de Alpen!

Wat brengt het werken in De Nieuwe Poort je?

Het is hier echt anders dan de rest. De Nieuwe Poort wordt ook wel het rustpunt van de Zuidas genoemd en dat klopt helemaal. Het is een hectische wereld, maar hier is iedereen welkom. Er wordt veel aandacht besteed aan het personeel en zij doen op hun beurt weer écht hun best voor de gasten. Het is supermooi om te zien hoe iedereen hier een nieuwe kans krijgt en die kans met beide handen aanpakt. Ik zie het soms een beetje als een voetbalteam. Werken hier is ook als topsport: je moet zorgen dat iedereen fit is. Als dat niet het geval is, moet je iemand soms even parkeren. En als iedereen op het juiste moment op de juiste plek staat, dan zie je ze echt groeien.

Waar krijg je buiten je werk energie van? Wat inspireert je?

Ik ben zo veel mogelijk in de Alpen. Ik ga straks bijvoorbeeld met twee vriendinnen weer fietsen en hiken daar. En sinds zes jaar begeleid ik singlereizen, als snowboardgids. Dat is ook weer een mooie gelegenheid om zo veel mogelijk lekker buiten te spelen. Maar het is ook fijn om mensen op deze manier bij elkaar te brengen. Het kan best eenzaam zijn als je er ineens alleen voor komt te staan, dus het is mooi om gelijkgestemden samen te brengen en vriendschappen te zien ontstaan. Elke tegenslag heeft ook weer een mooi geschenk in handen, maar je moet het wel kunnen zien. Een hechte vriendenkring en fijne familie is een goede basis merk ik aan mezelf. Ik ga zo vaak als ik kan naar Zeeland, waar ik vandaan kom en waar mijn familie nog steeds woont. Daar kan ik opladen. En natuurlijk Zeeuwse mosselen eten! We hebben ze bij De Nieuwe Poort nu ook weer op de kaart staan, klassiek bereid en met een glas wijn of bier erbij. Een aanrader!