Valentijnsdag

Voor je het weet heb je een date

 

In februari is het weer zo ver en mogen wij vol wederom in de rol van Cupido kruipen, om senioren en young professionals aan een date te helpen. Niet om ze op date te sturen met iemand uit het eigen, welbekende circuit van studievrienden of bingopartners; maar juist om eens iemand anders te ontmoeten.

De jongere vertelt over zijn hemelbestormende plannen voor het leven dat zich nog ongerept voor hem uitstrekt en de senior vertelt over het leven dat al grotendeels achter hem ligt. Een middagje samen op een roze wolk, op date naar een museum in de stad, een cafétje om de hoek, genieten van het mooie uitzicht in de Zuidastoren of op een rondvaartboot.

Hoe werkt het?
Een ticket voor twee personen kost €15, die de jongere betaalt voor de senior en zichzelf. Wat krijg je hiervoor terug? Naast een lunch, een leuke date en een borrel, veel wijze levenslessen, mooie verhalen van je date en door jouw toedoen een stukje minder eenzaamheid onder ouderen.

Waarom?
Ongeveer de helft van alle ouderen voelt zich sociaal eenzaam. Vaak wonen kinderen niet meer in de buurt en zijn familieleden veelal overleden. Tijdens “voor je het weet heb je een date” koppelen we ouderen met jongeren, juist voor beide om eens iemand anders te ontmoeten. Verhalen uit te wisselen en  een hele fijne middag te beleven met elkaar.

Zien we jou op date?
Het belooft weer een zinderende middag vol spanning en sensatie te worden.

Foto Valentijnsdag 2020 De Nieuwe Poort